Skip to main content

Blogs

waterschade

Meest voorkomende oorzaken waterschade (en hoe voorkom ik deze?)

By Blogs

Het is nooit prettig om te maken te hebben met waterschade. Als u schade krijgt van water kunt u hier namelijk veel problemen van krijgen. Daarom kan het handig zijn om te weten wat de meest voorkomende oorzaken van waterschade zijn. Daarnaast is het handig om te weten hoe u deze meest voorkomende oorzaken waterschade het beste kunt voorkomen. Lekkende leidingen kunnen zorgen voor waterschade Iedereen heeft leidingen in huis. Om het water van punt a naar punt b te krijgen, is het nodig om deze te hebben. Als er goed met leidingen om gegaan wordt, is de kans kleiner…

Read More
loodgieter en installateur

Het verschil tussen een loodgieter en installateur

By Blogs

Veel beroepen lijken op elkaar, maar weet u wat het verschil tussen een loodgieter en installateur is? Veel mensen weten dit niet. Wanneer schakelt u een loodgieter in en wanneer een installateur. In dit artikel leest u meer over wat een loodgieter doet, wat een installateur doet en wat het verschil tussen beide is.   Wat doet een installateur? Als we het over een installateur hebben, bedoelen we vaak een systeemtechnicus voor sanitair, verwarming en airconditioning. Deze omslachtige term wordt echter nog steeds vervangen door de term “installateur”. Installateurs zijn het juiste aanspreekpunt als u van plan bent een centraal…

Read More
Rioollucht in huis

Rioollucht in huis, wat kan ik hiertegen doen?

By Blogs

Het komt wel eens voor, rioollucht in huis. De onaangename geur is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig kunt u op verschillende manieren de rioollucht oplossen. Het is echter wel belangrijk dat u niet te lang wacht, want in de meeste gevallen wordt de rioollucht veroorzaakt door verstopping in de afvoer. Op de lange termijn kan dit voor veel problemen zorgen. Als u geen actie onderneemt, bent u verder van huis. De belangrijkste oorzaak van rioollucht in huis Een ophoping van etensresten, zeepresten of haren in de afvoer De gootsteen wordt vaak gebruikt tijdens het koken of de afwas, waardoor etensresten of…

Read More
Buiten waterafvoer

Hoe voorkomt u een verstopt riool?

By Blog

Heeft u geregeld te maken met een verstopping in Spijkenisse? Dan zorgt dit hoe dan ook voor de nodige frustraties. Het is namelijk geen pretje wanneer het water niet of nauwelijks wegstroomt. Waarschijnlijk vermoed u dat er rommel opgehoopt zit in de afvoer. Dit kan inderdaad het geval zijn, maar het probleem is mogelijk wel een stuk erger. De verstopping kan namelijk ook in de riolering zitten. Is dit niet de eerste keer dat u te maken hebt met dit probleem? Dan wordt het de hoogste tijd om in actie te komen. Maar hoe voorkomt u een verstopping in het…

Read More
Sanitair

Houd uw badkamer schoner door het gebruik van een urinoir

By Blogs

Wist u dat in steeds meer badkamers in Nederland mensen de keuze maken voor een urinoir aanleggen? Het sanitair wordt aangelegd als aanvulling op een wc-pot of als enige mogelijkheid om te plassen in de ruimte. Voor de duidelijkheid, een urinoir is de bekende opvangbak die aan de muur hangt en mannen in staat stelt om staand hun plas te doen. Het is dus sanitair dat alleen door mannen gebruikt kan worden. Een overduidelijk nadeel ten opzichte van de standaard wc-pot. Waarom kiezen dan toch steeds meer mensen voor het aanleggen van een urinoir in de badkamer? Hiervoor zijn meerdere…

Read More
Regenpijp bevroren

Bescherm uw inboedel bij bevroren leidingen ontdooien

By Blogs

Als u na een koude winternacht onverhoopt met bevroren leidingen in huis te maken krijgt, dan is ontdooien noodzakelijk om weer over stromend water uit de kranen te beschikken. U moet bij bevroren leidingen ontdooien echter wel rekeninghouden met een vergroot risico op lekkages. Water dat bevriest zet uit, terwijl het metaal de leiding juist zal krimpen. Daarbij zal bij de warmte tijdens het ontdooien juist het tegenovergestelde effect hebben. Bij het verhitten zal namelijk de metalen leiding uitzetten. Hierdoor kunt u makkelijk met een scheur of barst in de leidingen te maken krijgen. Een goede reden om bij bevroren…

Read More
Bad

Wat moet u vooral niet doen bij oud sanitair verwijderen?

By Blog

Oud sanitair verwijderen gaat behoorlijk vaak gepaard met het aanrichten van schade. Dit komt voornamelijk doordat mensen niet weten wat zij precies moeten doen. Zo breken er mogelijk bepaalde onderdelen af, beschadigen de leidingen of ontstaat er waterschade. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Gaat u zelf oud sanitair verwijderen? In deze tekst leest u wat u in dat geval vooral niet moet doen. De boel afbreken Sommige mensen denken bij oud sanitair verwijderen aan een dagje lekker slopen. Dit wordt vaak genoeg gedaan. De meeste mensen weten echter niet dat deze methode ook enkele nadelige gevolgen kan hebben. Zo kunnen…

Read More
Call Now Button