Skip to main content

Oud sanitair verwijderen gaat behoorlijk vaak gepaard met het aanrichten van schade. Dit komt voornamelijk doordat mensen niet weten wat zij precies moeten doen. Zo breken er mogelijk bepaalde onderdelen af, beschadigen de leidingen of ontstaat er waterschade. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Gaat u zelf oud sanitair verwijderen? In deze tekst leest u wat u in dat geval vooral niet moet doen.

De boel afbreken


Sommige mensen denken bij oud sanitair verwijderen aan een dagje lekker slopen. Dit wordt vaak genoeg gedaan. De meeste mensen weten echter niet dat deze methode ook enkele nadelige gevolgen kan hebben. Zo kunnen de leidingen beschadigen wanneer u oud sanitair gaat slopen. In het ergste geval is de schade zo groot dat de leiding vervangen moet worden. Demonteer oud sanitair daarom altijd in zijn volledigheid in plaats van het te slopen.

Hoofdkraan open laten staan


Gaat u oud sanitair verwijderen? Doe dit nooit zonder eerst uw hoofdkraan af te sluiten. Veel mensen vergeten dit en dat kan grote gevolgen hebben. Zo kan het water dat uit de leidingen ontsnapt veel schade aanrichten. Draai de hoofdkraan daarom altijd dicht wanneer u oud sanitair gaat verwijderen. Vergeet vervolgens niet om de kranen even open te zetten. Zo loopt het resterende water uit de leidingen weg en voorkomt u alsnog waterschade.

Een loodgieter direct afschrijven


Er zijn genoeg mensen die niet eens aan een loodgieter denken als het gaat om oud sanitair verwijderen. Een loodgieter kost namelijk geld en veel mensen denken dat sanitair verwijderen een fluitje van een cent is. Een loodgieter is echter een stuk goedkoper dan wanneer u schade aanricht. Bovendien wordt uw oude sanitair altijd juist verwijderd door een loodgieter. Zo bent u er bijvoorbeeld zeker van dat er geen schade aan uw leidingwerk ontstaat. Een loodgieter kan u overigens ook helpen bij het installeren van nieuw sanitair.

Call Now Button