Leiding lekkage in Spijkenisse

Lekke leidingen kunnen voor een behoorlijke kostenpost zorgen. Zeker als er niet adequaat wordt gehandeld na ontdekking van een dergelijke lekkage. Maar hoe kun je het beste handelen? We geven enkele tips naar aanleiding van leiding lekkage Spijkenisse om de schade zo veel mogelijk te beperken.

Leiding lekkage De lekkage moet zo snel mogelijk opgespoord worden, dat is het belangrijkste. Als je ergens vochtkringen ontdekt of merkt dat er op een of andere manier ergens water lekt, luid dan direct de noodklok. Ga er niet vanuit dat er niets ernstigs aan de hand is zolang het niet met bakken omlaag komt gieten, maar ga meteen van het ergste uit. Het is per definitie niet bevorderlijk voor het welzijn van zowel de bewoners als de woning zelf.

Stappenplan om een leiding lekkage op te lossen

  1. Vang het lekkende water op, zodat het niet terecht komt in de vloer, wanden of het plafond.
  2. Draai de hoofdkraan dicht om de schade te beperken. Gebruik maken van de douche, wc of kraan is nu niet meer mogelijk.
  3. Controleer nu de leidingen. Zie je ergens vochtplekken, schimmel of kalk dan heb je waarschijnlijk de lekkage gevonden.
  4. Maak foto’s van de lekkage, zodat je de schade kan aantonen bij de verzekering. Bel de verzekering op om te vragen wat er exact vergoed wordt.
  5. U kunt nu een loodgieter inschakelen om het probleem te verhelpen.

Schakel de loodgieter in 

De volgende stap is het inschakelen van een expert. Je kunt zelf uren gaan zoeken, maar een expert kan dat vele malen sneller. Natuurlijk betaal je daar wel voor, maar aangezien de schade dan veel beperkter zal blijven dan wanneer je zult moeten wachten tot je het zelf gevonden hebt, verdien je dat vanzelf alweer terug. Bovendien worden de kosten die gemaakt worden om lekkage op te sporen vaak gedekt door de inboedel- of opstalverzekering. De kosten zijn daarom vaak niet eens voor jou zelf, maar vraag dat voor de zekerheid even na bij je verzekering. Zo voorkom je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan doordat het helemaal niet gedekt blijkt te worden door de verzekeringsmaatschappij.

Bel 0181-782501

Bel voor een afspraak!

Direct ter plaatse

Wij zijn altijd direct ter plaatse om u meteen verder te kunnen helpen bij al uw problemen. Neem daarom nu contact met ons op!

Ervaren loodgieterswerk

Wij hebben alleen ervaren vakmannen in dienst. Dit is erg belangrijk om ons loodgieterswerk zorgvuldig te kunnen uitvoeren én met verstand!

Erkend loodgietersbedrijf

Wij zijn een erkend loodgietersbedrijf en leveren alleen kwaliteit werk. Bel ons wij helpen u graag verder!

Spoedservice

Onze spoedservice staat altijd klaar. Bel in geval van nood direct naar ons telefoonnummer zodat u niet in de kou hoeft te staan!