Skip to main content

Heeft u geregeld te maken met een verstopping in Spijkenisse? Dan zorgt dit hoe dan ook voor de nodige frustraties. Het is namelijk geen pretje wanneer het water niet of nauwelijks wegstroomt. Waarschijnlijk vermoed u dat er rommel opgehoopt zit in de afvoer. Dit kan inderdaad het geval zijn, maar het probleem is mogelijk wel een stuk erger. De verstopping kan namelijk ook in de riolering zitten. Is dit niet de eerste keer dat u te maken hebt met dit probleem? Dan wordt het de hoogste tijd om in actie te komen. Maar hoe voorkomt u een verstopping in het riool eigenlijk?

Spoel geen troep door het toilet

De oorzaak van een verstopte riolering moeten we vaak zoeken bij het toilet. Deze afvoer is een stuk groter dan die van de gootsteen bijvoorbeeld, waardoor er meer rommel doorheen gespoeld wordt. Zo spoelt menig inwoner van Spijkenisse vet door de afvoer van het toilet. Dit kan gaan stollen in het riool, waardoor een verstopping ontstaat. Spoel daarom alleen dingen door waar het toilet voor bedoeld is.

Vang rommel zoveel mogelijk op

Net als in de afvoer kan rommel ook in het riool voor een verstopping zorgen. Zo kunnen etensresten en haren zich bijvoorbeeld op gaan hopen in de riolering. U kunt de hoeveelheid rommel die in uw riool terechtkomt echter betrekkelijk eenvoudig beperken. Hoe? Door een zeefje te plaatsen in de afvoer van uw gootsteen, wastafel en doucheputje. U vangt hierdoor een groot deel van de etensresten en haren op, waardoor deze niet meer in het riool belanden. De kans op een verstopte riolering wordt zodoende al een heel stuk kleiner.

Riolering door laten spuiten

Niet iedere inwoner van Spijkenisse slaagt er met bovenstaande tips in een verstopte riolering te voorkomen. Geldt dit ook voor u? Dan is er nog een laatste strohalm: een loodgieter. Deze professional kan uw riolering namelijk onder hoge druk doorspuiten. Hierdoor verdwijnt rommel en aanslag uit de binnenkant van het leidingstelsel. Indien u dit eenmaal per jaar laat doen, is de kans op een verstopte riolering een heel stuk kleiner.

Call Now Button