Skip to main content

Wist u dat in steeds meer badkamers in Nederland mensen de keuze maken voor een urinoir aanleggen? Het sanitair wordt aangelegd als aanvulling op een wc-pot of als enige mogelijkheid om te plassen in de ruimte. Voor de duidelijkheid, een urinoir is de bekende opvangbak die aan de muur hangt en mannen in staat stelt om staand hun plas te doen. Het is dus sanitair dat alleen door mannen gebruikt kan worden. Een overduidelijk nadeel ten opzichte van de standaard wc-pot. Waarom kiezen dan toch steeds meer mensen voor het aanleggen van een urinoir in de badkamer? Hiervoor zijn meerdere redenen te bedenken. Een hiervan is dat u uw badkamer schoner kunt houden door het gebruik van een urinoir.

Montage van urinoir aan de muur

Een urinoir wordt aan de muur gemonteerd. Het is de reden dat mannen hier eenvoudig gebruik van kunnen maken. Wanneer zij willen plassen dan hoeven zij alleen hun broek los te maken en daarmee hebben ze direct toegang tot de plasbak aan de muur. Het is ook de reden dat u door een urinoir aanleggen uw badkamer schoner kunt houden. Het sanitair is namelijk op een hoogte geplaatst waardoor er tijdens het plassen minder sprake zal zijn van spetteren. De urine blijft netjes in de opvangbak en stroomt hierin weg naar de afvoer.

Voordelen van klein formaat sanitair

Het formaat van een urinoir is een stuk kleiner dan van een wc-pot. Dit zorgt er dus ook voor dat u met het sanitair een stuk minder ruimte in de badkamer in beslag neemt. Het is de reden dat u naast een wc-pot nog een extra urinoir kunt aanleggen in de badkamer. Dit stelt u in staat om ’s ochtends toch even snel te plassen als de wc al door een ander familielid wordt gebruikt. Een ander voordeel van het klein formaat sanitair is dat u ook bespaart op het waterverbruik.

Benodigdheden voor het aanleggen

In tegenstelling tot een wc, wordt er in een woonhuis niet standaard rekening gehouden met het aanleggen van een urinoir. U zal dus geen standaard watertoevoer en -afvoer uit de muur zien steken waar het sanitair zo uit de doos op aangesloten kan worden. Dit betekent dat u enkele benodigdheden voor het aanleggen moet hebben die u in staat stellen om een waterleiding in de muur aan te leggen en een afvoer direct of indirect op het riool aan te sluiten. Een loodgieter kan u hierbij van dienst zijn.

Call Now Button