Skip to main content

Veel beroepen lijken op elkaar, maar weet u wat het verschil tussen een loodgieter en installateur is? Veel mensen weten dit niet. Wanneer schakelt u een loodgieter in en wanneer een installateur. In dit artikel leest u meer over wat een loodgieter doet, wat een installateur doet en wat het verschil tussen beide is.

 

Wat doet een installateur?

Als we het over een installateur hebben, bedoelen we vaak een systeemtechnicus voor sanitair, verwarming en airconditioning. Deze omslachtige term wordt echter nog steeds vervangen door de term “installateur”. Installateurs zijn het juiste aanspreekpunt als u van plan bent een centraal verwarmingssysteem te installeren of verwarmings- en koelsystemen te moderniseren, airconditioning-, ventilatie- en zonnesystemen te installeren, de energie-efficiëntie van uw woning te optimaliseren, netwerkverbindingen te installeren en zo nodig storingen op te lossen.

 

Wat doet een loodgieter?

Een loodgieter wordt ingeschakeld voor uiteenlopende problemen in huis of buitenshuis. Grote kans dat Zo kunt u een loodgieter inschakelen bij een lekkage. Hij zorgt ervoor dat een lekkage goed wordt gedicht. Hierdoor komt de lekkage binnen afzienbare tijd niet meer terug. In principe schakelt u een loodgieter niet allen voor lekkages aan de leidingen, maar ook voor andere soorten lekkages in huis of op het dak. Daarnaast kan een loodgieter u helpen met verstoppingen en het verwijderen en aanleggen van sanitair. Ook kan een loodgieter vrijwel alle leidingen verleggen en eventueel helpen bij problemen met uw cv-ketel. Wij zijn een gespecialiseerde loodgieter, kijk voor meer informatie hier.

 

Het verschil tussen loodgieter en installateur

Zoals u ziet zijn er dus diverse overeenkomsten, maar ook enkele verschillen. Het is dus niet helemaal eerlijk dat een loodgieter en een installatiebedrijpexf vaak over één kam worden geschoren. Een loodgieter verhelpt onder andere lekkages aan leidingen en daken. Voor een installatiebedrijf is dit geen probleem. Daarnaast zijn installatiebedrijven niet gespecialiseerd in het verhelpen van verstoppingen, terwijl loodgieters dat wel zijn.

Call Now Button