Skip to main content

Het komt wel eens voor, rioollucht in huis. De onaangename geur is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig kunt u op verschillende manieren de rioollucht oplossen. Het is echter wel belangrijk dat u niet te lang wacht, want in de meeste gevallen wordt de rioollucht veroorzaakt door verstopping in de afvoer. Op de lange termijn kan dit voor veel problemen zorgen. Als u geen actie onderneemt, bent u verder van huis.

De belangrijkste oorzaak van rioollucht in huis

  1. Een ophoping van etensresten, zeepresten of haren in de afvoer

De gootsteen wordt vaak gebruikt tijdens het koken of de afwas, waardoor etensresten of vet zich ophopen in de afvoer. De afvoer in de badkamer raakt vaak verstopt door haren, scheerschuim of andere vaste stoffen die in de afvoer terechtkomen. Als gevolg van een ophoping in de afvoer kan een rioollucht in huis verspreiden.

  1. Sifon zonder water

Sifons zijn de bochten in afvoerleidingen onder wastafels, douchebakken en gootstenen. De functie ervan is om water vast te houden. Als het water verdampt of lekt, kan er lucht uit het riool het huis binnenkomen. Zorg ervoor dat u iedere sifon regelmatig gebruikt om uitdroging, en daarmee rioollucht in huis te voorkomen.

  1. Lekkende rioolleidingen

Lekkende rioolleidingen kunnen rioollucht veroorzaken. Het is belangrijk dat u controleert op vochtige plekken rondom leidingen. Mocht dit het geval zijn, is het belangrijk dat dit wordt gerepareerd.

  1. Problemen met ventilatie

Er kan onvoldoende ventilatie in het rioolsysteem aanwezig zijn. Dit kan zorgen voor ophoping van gassen die het huis binnendringen. Deze gassen veroorzaken niet alleen rioollucht in huis, maar ze zijn ook ongezond.

Wat kan je doen tegen rioollucht in huis

Heeft u te maken met de rioollucht in huis? Dan zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen.

  1. Controleer drooggevallen sifons:

Gebruik alle Sifons in huis om uitdroging te voorkomen. Zo verkleint u de kans op rioollucht in huis.

  1. Reinig afvoeren regelmatig:

Om verstoppingen te voorkomen is het goed om afvoeren regelmatig te reinigen. Gebruik ontstoppingsmiddelen, azijn met baking soda en koffiedik om ophopingen te voorkomen.

  1. Laat het rioolsysteem ventileren:

Om een rioollucht in huis te voorkomen is het belangrijk dat u het rioolsysteem goed ventileert. Controleer of de dak ontluchtingspijp niet geblokkeerd is.

  1. Controleer op lekkages

Controleer alle zichtbare rioolleidingen op mogelijke lekken. Repareer beschadigingen of laat ze repareren door een professionele loodgieter.

  1. Verminder het weg spoelen van materiaal dat niet oplost.

Vermijd en minder het weg spoelen van materialen zoals vet, papieren doekjes, maandverband, tampons en andere niet-oplosbare stoffen die verstoppingen veroorzaken.

Hulp van professionals

Heeft u last van rioollucht in huis? Nu weet u de mogelijke oorzaken en wat u kunt doen om van de stinkende geur af te komen. Heeft u dit geprobeerd en heeft u nog steeds last van het probleem? Dan is het de hoogste tijd om Loodgieter Randstad in te schakelen. De loodgieters zijn u graag snel van dienst. Niet alleen zullen zij de rioollucht in huis voor u oplossen, ook zullen zij u tips geven hoe u het probleem in de toekomst kunt voorkomen. Des te frisser, des te aangenamer.

 

Call Now Button