Skip to main content

Helaas is een ieder van ons wel bekend met het fenomeen ‘verstoppingen’. Het gemiddelde Nederlandse huishouden heeft circa eenmaal per tien jaar te maken met een ernstige rioolverstopping. Nu zijn er nog meer mogelijkheden om een verstopping te hebben, zoals een verstopping in de badkamer of in de keuken, maar het geeft wel aan dat verstoppingen toch regelmatig voorkomen.

Verstopping voorkomen

Dat een verstopping regelmatig voorkomt lijkt reden genoeg te zijn om te proberen verstoppingen zoveel mogelijk terug te dringen. Het verhelpen van verstoppingen kost erg veel tijd. Om die reden geven we enkele tips om de kans op verstoppingen zo klein mogelijk te maken.

  •   Normaal gebruik van het toilet

Gebruik de wc waarvoor hij bedoeld is. Spoel er dus alleen wc papier doorheen. Vermijd dus tampons, luiers, maandverband, keukenpapier of natte doekjes. Dit verkleint namelijk de kans op een verstopping. Ook wanneer u veel wc papier tegelijkertijd doorspoelt kan de wc verstopt raken. Gebruikt u veel wc papier? Spoel dan meerdere keren door.

  • Vermijden van vet

Zorg ervoor dat er zo min mogelijk vet door het afvoerputje gaat. Vet is namelijk erg slecht voor uw riool aangezien het afkoelt in het riool en daardoor stolt en vast gaat zitten. Maak dus gebruik van keuken papier om het vet op te nemen van gebruikte pannen en voorkom daarmee dat het door uw afvoer gaat.

  • Gebruik Soda

Met soda kunt u uw riool schoonhouden. Meng soda met heet water en spoel het door uw riolering. Soda verwijdert resten die vastzitten in uw afvoer en is minder schadelijk en beter voor het milieu dan chemische ontstoppers.

  • Het afvoerputje schoonhouden

Ook is het belangrijk om de afvoerput van je wasbak en douche schoon te houden. Verwijder de haren die hierin terecht komen. Zo verklein je de kans op een verstopping. Verstopping voorkomen - afvoer schoonhouden

  • Vaat- en wasmachine

Draai af en toe een 90 graden programma met uw vaatwasser en/of wasmachine. Hierdoor spoelt het warme water zeepresten en vetresten weg. Zo houd u uw riolering schoner en voorkomt u eerder een verstopping.

  • Dakgoot schoonhouden

Buiten kunt u ook te maken krijgen met verstoppingen. Zorg ervoor dat u zoveel mogelijk voorkomt dat er bladeren en takken terecht komen in de regenpijp. Hierdoor verkleint u de kans dat uw regenpijp dichtslibt. Maak dus regelmatig uw dakgoot schoon en gebruik een bladvanger voor uw regenpijp.

Komt u er nog steeds niet uit? Dan kunt u een kijkje nemen naar onze nieuwste blogberichten voor meer informatie over verstoppingen. Of heeft u problemen met uw riolering? Neem dan contact met ons op.

Call Now Button