Skip to main content

Het zal u maar overkomen. De winter begint en uw cv-ketel begeeft het. Daar zit u dan, in de kou. Al helemaal vervelend als u in een moderne woning zit zonder open haard en een vuurtje stoken in de woonkamer is ook al zo’n slecht idee. Mocht het dus tijd zijn om uw cv-ketel te vervangen, wacht hier dan niet te lang mee. Ideaal is om deze werkzaamheden in de zomer uit te voeren.

Werkzaamheden storen niet

Een van de voordelen om dit werk in de zomer te laten doen is dat u dan waarschijnlijk geen verwarming nodig hebt. De zon doet haar werk en u zult waarschijnlijk meer bezig zijn met luchten dan met verwarmen. Van de werkzaamheden zal u ook weinig last hebben, want die gebeuren binnen en u zit lekker buiten. Als uw cv-ketel is vervangen loopt u niet het risico dat hij het na de zomerstop niet meer aan kan. Dat gebeurt vaak met oude ketels die dan opeens weer hard aan het werk moeten.

Terugverdienen binnen zeven jaar

house heating boiler Het kost wel een smak geld om een nieuwe cv-ketel aan te schaffen, maar u kunt er vanuit gaan dat u dit bedrag met een jaar of zeven weer hebt terugverdiend. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type ketel dat u laat installeren. Laat u daarom goed informeren naar de mogelijkheden die er zijn, vooral voor wat er binnen uw budget kan.  De installatiekosten komen er namelijk ook nog bij.

Call Now Button