Wees op tijd en vervang je cv-ketel

Door 23 juni 2016Blogs

Het zal je maar overkomen. De winter begint en jouw cv-ketel begeeft het. Daar zit je dan, in de kou. Al helemaal vervelend als je in een moderne woning zit zonder open haard en een vuurtje stoken in de woonkamer is ook al zo’n slecht idee. Mocht het dus tijd zijn om je cv-ketel te vervangen, wacht hier dan niet te lang mee. Ideaal is om deze werkzaamheden in de zomer uit te voeren.

Werkzaamheden storen niet

Een van de voordelen om dit werk in de zomer te laten doen is dat je dan waarschijnlijk geen verwarming nodig hebt. De zon doet haar werk en je zult waarschijnlijk meer bezig zijn met luchten dan met verwarmen. Van de werkzaamheden zal je ook weinig last hebben, want die gebeuren binnen en jij zit lekker buiten. Als je cv-ketel is vervangen loop je niet het risico dat hij het na de zomerstop niet meer aan kan. Dat gebeurt vaak met oude ketels die dan opeens weer hard aan het werk moeten.

Terugverdienen binnen zeven jaar

house heating boilerHet kost wel een smak geld om een nieuwe cv-ketel aan te schaffen, maar je kunt er vanuit gaan dat je dit bedrag met een jaar of zeven weer hebt terugverdiend. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type ketel dat je laat installeren. Laat je daarom goed informeren naar de mogelijkheden die er zijn, vooral voor wat er binnen jouw budget kan.  De installatiekosten komen er namelijk ook nog bij.

Call Now Button