Skip to main content

De hedendaagse loodgieter is een goed opgeleide vakman. Doordat veel installaties tegenwoordig computergestuurd zijn, dient een loodgieter ook hier verstand van te hebben. Een loodgieter heeft een vakgebied dat breed is. Zo kan een loodgieter sanitair, waterleidingen, riolering, isolatie en Cv-ketels installeren en onderhouden. Bij het bouwen van een woning zijn loodgieters altijd nodig.

Een goede loodgieter beschikt over de benodigde papieren en heeft veel
ervaring. Er zijn loodgieters werkzaam bij grote bedrijven, maar u heeft ook veel zelfstandigen zonder personeel. De meeste van deze zelfstandigen moeten, als het gaat om het vinden van nieuwe klanten, het hebben van mond-tot-reclame. Een loodgieter die zijn vak verstaat heeft het doorgaans erg druk. Dit komt mede door het tekort aan loodgieters in ons land. Een drukke loodgieter is dus een goede loodgieter. Voor spoedgevallen zal een loodgieter tijd voor u vrijmaken, maar meestal doet een loodgieter dit alleen bij vaste klanten. Als het om spoedgevallen gaat is het mogelijk om een servicecontract af te sluiten bij een installatiebedrijf. Veelal wordt dit gedaan bij bijvoorbeeld Cv-ketels. Bij spoed komt er dan altijd iemand langs.

Kosten

Wat u betaalt aan een loodgieter is van diverse factoren afhankelijk. Er zijn loodgieters die een uurtarief van 50 euro hanteren, maar u heeft ook duurdere loodgieters die per uur 80 euro vragen. Door offertes van loodgieters naast elkaar te leggen kunt u vergelijken en zult u niet teveel te betalen. Kijk niet alleen naar het uurtarief, want door voorrijkosten kan het inschakelen van een loodgieter duurder worden.

Call Now Button