Skip to main content

Een storing in de cv-ketel vormt voor veel mensen een grote ergernis. Dit is niet voor niets, want bij een kapotte cv-ketel heeft u niet langer verwarmende kamers in huis! Daarbij is het in sommige gevallen zelfs niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van de warmwatervoorziening in huis. Dit geldt voornamelijk voor woningen met een combiketel, waarbij de losse cv-ketel en losse boiler gecombineerd zijn tot een nieuw apparaat. In sommige gevallen kunt u uw kapotte cv repareren zonder de hulp van de loodgieter in te hoeven schakelen. Zo raadt de loodgieter woningbezitters onder meer aan om de foutcode op het display van de cv-ketel altijd eerst zelf op te zoeken in de handleiding.

Een kapotte cv zelf repareren

In de handleiding staat bij sommige foutcodes heel precies beschreven hoe u deze kunt verhelpen. Regelmatig blijkt dat het resetten van de cv-ketel voldoende is om de problemen met de cv-ketel te verhelpen. Mocht het resetten van de cv-ketel niet gezorgd hebben voor het gewenste resultaat, dan kunt u de hulp van de loodgieter alsnog inschakelen. Het is sterk af te raden om onderdelen van de cv-ketel zelf te vervangen. Door de complexiteit van cv-ketels kan er veel fout gaan bij het vervangen van kapotte onderdelen.

Een nieuwe cv-ketel in huis installeren

Naast de mogelijkheid om de kapotte cv te repareren, kunt u er ook voor kiezen om direct een nieuwe cv-ketel in huis te laten plaatsen. De loodgieter kan u hierbij helpen! Tegenwoordig zijn het met name de combiketels die sterk aan populariteit winnen. Met een combiketel hoeft u voortaan nog maar een apparaat te laten onderhouden en profiteert u daarbij van een lager energieverbruik in huis. Dit merkt aan het eind van ieder jaar op de jaarlijkse energieafrekening!

Call Now Button