Skip to main content

Begin dit jaar verschenen er verschillende berichten in de landelijke media, dat sommige cv-ketels niet veilig zouden zijn. Als gevolg van problemen aan de binnenzijde van de cv-ketel kon er brand ontstaan en was de kans op een koolmonoxidevergiftiging groter bij sommige modellen. Het zorgde bij veel woningbezitters voor de nodige angst! U moet er immers niet aan denken, dat uw cv-ketel in brand vliegt of dat u verstikt door de hogere concentratie koolmonoxide in de lucht.

Om zekerheid te bieden over de veiligheid van uw cv-ketel, werden er websites gelanceerd waarop u uw model kunt controleren. Het gaat hierbij in het bijzonder om cv-ketels van Nefit. Door bij de aankoop van een nieuwe cv-ketel op het “OK CV”-label te letten, weet u zeker dat de kwaliteit van uw model goed is.

Laat uw cv-ketel regelmatig door een loodgieter controleren

Naarmate uw cv-ketel ouder wordt, neemt de kans op complicaties toe. Denk bijvoorbeeld aan beschadigingen aan de gasleidingen richting uw cv-ketel. U doet er zodoende verstandig aan om de cv-ketel regelmatig te laten controleren door een loodgieter. Onze loodgieter in Spijkenisse helpt u hier graag bij! Wij lopen de onderdelen van uw cv-ketel na, om deze te controleren op slijtage. Waar nodig, zullen we de onderdelen direct voor u vervangen. De kans op een brand in de cv-ketel of een koolmonoxidevergiftiging wordt zodoende kleiner.

Ook kan de overstap naar een elektrische warmtepomp het overwegen waard zijn. Bij deze modellen maakt u niet langer gebruik van een gasaansluiting. Dit komt de veiligheid van uw cv-ketel ten goede en zorgt daarbij voor lagere kosten. De belasting op de gastoevoer richting uw woning zal de komende jaren stijgen, zo werd onlangs bekend gemaakt.

Plaats een koolmonoxidemelder bij uw cv-ketel

Om er zeker van te zijn dat uw cv-ketel niet gevaarlijk is, kunt u een koolmonoxidemelder bij uw cv-ketel plaatsen. Op het moment dat het percentage koolmonoxide in de lucht te hoog wordt, zal er een alarmsignaal klinken. In dit geval moet u uw woning goed door laten tochten, om het koolmonoxide weg te laten stromen. De kans op een koolmonoxidevergiftiging wordt zo zeer klein. Verlaat uw woning tijdelijk, als u een slaperig gevoel ervaart.

Call Now Button