Skip to main content

 

Het gebeurt regelmatig, een stinkende lucht uit de afvoer. De onaangename geur is natuurlijk erg vervelend in huis. Gelukkig kunt u op verschillende manieren een stinkende lucht uit de afvoer oplossen. Het is echter wel belangrijk dat u niet te lang wacht, want in de meeste gevallen wordt de stank veroorzaakt door een verstopping in de afvoer. Op de lange termijn kan dit voor veel problemen zorgen. Als u geen actie onderneemt, bent u verder van huis.

Oorzaken van stinkende lucht uit de afvoer

De belangrijkste oorzaak van een stinkende lucht uit de afvoer is een ophoping van etensresten, zeepresten of haren in de afvoer. De gootsteen wordt vaak gebruikt tijdens het koken of de afwas, waardoor etensresten of vet zich ophopen in de afvoer. De afvoer in de badkamer raakt vaak verstopt door haren, scheerschuim of andere vaste stoffen die in de afvoer terechtkomen. Als gevolg van een ophoping in de afvoer kan er een stinkende lucht uit de afvoer komen.

Wat te doen als er een stinkende lucht uit de afvoer komt?

Heeft u een probleem met een stinkende lucht uit de afvoer? Dan zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen, waaronder:

  • Maak de afvoer grondig schoon. Verwijder al het vuil uit de afvoer.
  • Wilt u de afvoer wat dieper reinigen? Gebruik dan een kleerhanger.
  • Als de geur dan nog niet weg is, kunt u een afvoerontstopper gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld baking soda en azijn, dat is beter voor het milieu dan een chemische ontstopper.
  • Maak de afvoer schoon door koffiedik in de afvoer te gieten. Koffiedik heeft een ontstoppend effect en is effectief tegen vieze geurtjes.

Wat kunt u nog meer doen?

Komt er nog steeds een stinkende lucht uit de afvoer? Nu weet u hoe dit kan worden veroorzaakt en wat u kunt doen om van de stinkende geur af te komen. Heeft u dit geprobeerd en heeft u nog steeds last van een stinkende lucht? Dan is het de hoogste tijd om Loodgieter Spijkenisse in te schakelen. De loodgieters zijn u graag snel van dienst. Niet alleen zullen zij het de stinkende lucht uit de afvoer voor u oplossen, ook zullen zij u tips geven hoe u het probleem in de toekomst kunt voorkomen. Des te frisser, des te aangenamer.

Call Now Button