Skip to main content

Als u een aantal keren problemen met uw CV ketel heeft ervaren en door een defecte verwarmingsketel in de kou hebt gezeten, totdat de loodgieter langs is gekomen voor het uitvoeren van een reparatie, dan vraagt u zich misschien gefrustreerd af wanneer het tijd is om de CV ketel te vervangen. Is het vervangen van de ketel goedkoper dan steeds te betalen voor het repareren van het apparaat? Maakt de besparing op de stookkosten de vervanging een slimme beslissing die financieel goed voor u uit kan pakken? Wij geven u graag advies of een CV ketel vervangen in uw situatie noodzakelijk is.

Vervangen van CV ketel om geld te besparen

Een moment waarop het duidelijk is dat uw CV ketel aan vervanging toe is, is als u met het vervangen geld kunt besparen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een kapot onderdeel vervangen zoveel kosten met zich meebrengt dat u beter een nieuwe ketel kunt kopen. Immers kunt u na het repareren van een oude ketel na afzienbare tijd weer met een nieuw defect van een ander onderdeel te maken krijgen. Tevens is een CV ketel vervangen een slimme beslissing als u met een nieuw model flink op stookkosten kunt besparen. De investering kunt u met deze besparing weer terugverdienen.

Noodzaak vervanging door verandering woonsituatie

Soms is een vervanging van een CV ketel misschien niet financieel aantrekkelijk, maar wel noodzakelijk door een verandering in de woonsituatie. Als u bijvoorbeeld een aanbouw aan uw huis heeft geplaatst of door gezinsuitbreiding meer warm water nodig heeft als voorheen, dan kan de situatie ontstaan dat uw oude CV ketel niet meer in de behoefte voor warmte kan voorzien. Vervangen van de bestaande CV ketel voor een model met een groter vermogen is dan noodzakelijk. Hiermee zal ook het energieverbruik dalen want een ketel die niet genoeg vermogen heeft is ook niet efficiënt.

Call Now Button