Skip to main content

Iedereen kent de filmpjes wel, van experts die met een camera op hun kop het gemeentelijk riool in gaan om te kijken naar verstoppingen. Dat gaan we thuis natuurlijk niet doen. Het kan echter handig zijn om in sommige gevallen met een camera verschillende afvoerleidingen te bekijken. De reden hiervoor is simpel: soms is er sprake van een verstopping en kan u simpelweg de oorzaak van deze verstopping niet vinden. Een lekdetectiebedrijf kan dan helpen door de rioolcameratechniek in te zetten. Sommige loodgieters hebben ook de beschikking over deze apparatuur en kennis, maar over het algemeen kunt u uw hiervoor beter tot een lekdetectiebedrijf wenden.

Hoe werkt de zogenaamde rioolcameratechniek?
Zoals gezegd kunt u deze techniek vooral inzetten bij zogenaamde afvoerlekkages. Ook is het mogelijk om deze techniek te gebruiken om specifieke leidingen te vinden en kunnen zelfs inspecties van ventilatiekanalen met deze camera’s uitgevoerd worden. Er wordt over het algemeen gewerkt met een camera aan een snoer, waarvan de lengte kan variëren van 10 tot 20 meter. De camera is vrij dun, zodat de meeste leidingen toegankelijk zijn voor dit type onderzoek.

Met deze techniek gaan detectiebedrijven na of er in de lange, recht en relatief toegankelijke leidingen sprake is van een lekkage en hoe we die kunnen traceren. Op deze manier kunt u zonder schade en zonder het openbreken van vloeren of muren toch zien wat er aan de hand is. Een voordelige oplossing waarmee problemen snel te traceren zijn.

Call Now Button