Skip to main content

Ondanks  de voortschrijdende techniek, blijft het lastig om lekkages snel en gemakkelijk op te kunnen sporen. Gelukkig komen er wel steeds meer apparaten en technieken op de markt die u met het opsporen van lekkages kunnen helpen. In dit artikel zullen we de bespreken hoe u op dit moment het beste een lekkage kunt opsporen.

Het gezonde verstand

Als er ergens een lekkage optreedt, is het belangrijk direct het gezonde verstand te gebruiken. Dat doen we instinctief uiteraard al. Zo zal het voor zich spreken waar de lekkage zich voordoet als er een gat in het dak zit en daar het water door naar binnen stroomt, als de dakgoot lek is en dit water tegen de muur aan sijpelt, enzovoorts. Inspecteer dus altijd eerst het pand op mogelijke problemen. Indien mogelijk doet u dit het beste tijdens regen, zodat u kunt zien of er bijvoorbeeld iets overstroomt of lek is geraakt.

Moderne technieken

Mocht u er zelf niet uit komen, dan kunt u uw wenden tot de gunsten van de moderne techniek. Zo zijn er tal van lekdetectors die relatief eenvoudig kunnen aantonen waar een lek zich precies bevindt. Vaak gaat het hier om het gebruik van warmtemeters; een natte muur zal kouder zijn dan een droge muur en lekkend hemelwater is over het algemeen kouder dan de temperatuur binnenshuis. Op die manier kunt u eenvoudig het lek lokaliseren of in ieder geval al een stuk beter een idee krijgen van waar het lek zich precies zou moeten bevinden.

Call Now Button